oplaadbaar_aa_nimh

Oplaadbare batterijen zonder een goede batterij oplader is weg gegooid geld en ergernis. Een goede oplader is de beste investering die u kunt doen, stop met tobben met oude laders die gemaakt zijn voor batterijen die er destijds waren. De capaciteit toen was een kwart van wat het nu is en laden zo traag dat er na 24 uur slechts 400 mah geladen is.

Snel leeg
De meest gehoorde klacht is daarom ook dat oplaadbare batterijen snel leeg zijn, niet de batterijen zijn het probleem maar de oude laders. De nieuwe generatie batterijen zijn zo zwaar dat met diverse oude laders 10 dagen laden nodig is, dit gebeurt niet waardoor de batterijen maar een klein beetje geladen zijn en dus snel leeg is. Helaas worden er nog steeds laders verkocht die met 100 mah laden, zonde van uw geld.

Te snel laden kan ook!
Er zijn laders die in 30 minuten een batterij vol proppen, vergeet niet dat dit de levensduur van een batterij behoorlijk kan verkorte. Er wordt zo veel gevraagd van de batterij dat die op zijn tenen loopt en fik heet wordt. Het is beter om een uur of 4 uit te trekken om de batterij te laden dan doe je veel langer met je accu.

Een goed voorbeeld is de lader aan de linkerkant, deze batterij snellader voor nog geen € 18 die alle gangbare formaten aan kan en snel is. De meeste batterij laders heten snellader maar zijn dat niet, ze roepen 1 of 2 uur maar zeggen er niet bij met welke batterijen dat is. Deze lader komt zijn afspraken wel na en is gewoon op een tafel te zetten. U hoeft dus niet een lader in een stopcontact te steken die meestal op een onhandige plek zit.oplaadbaar_aa_nimh

4 kanaals lader
Er blijft nog wel 1 groot probleem over en dat is het laden van oneven aantallen batterijen of verschillende capaciteiten. De meeste laders laden namelijk in sets van 2 batterijen, en dat is lastig als je bijvoorbeeld 1 of 3 batterijen wil laden.

Ook het laden van batterijen met verschillende capaciteiten levert een probleem op, je kan immers niet een 2200 en 2500 mah tegelijk laden omdat de 2500 mah dan slechts met 2200 mah geladen is.

Dat probleem is met deze 4 kanaals lader opgelost, je kan nu 1, 2, 3 of 4 batterijen laden met verschillende capaciteiten.

Nu denk je vast ik kan alleen maar kleine batterijen laden, dat klopt. Dankzij handige adaptors kan een AA omgetoverd worden in een Mono-D of mono-C. Nieuwe batterijen kopen hoeft dus niet meer en deze lader is dan gewoon te gebruiken!

Specificaties linker 2 kanaals lader:

  • Zowel NiCd als NiMH batterijen
  • Geschikt voor: 4* AA, mono c, mono d of AAA & 1* 9 volt
  • 2 laadcircuits microprocessor gestuurd
  • Ontlaadfunctie / refresh functie voor het herstellen van batterijen (nicd)
  • Tafelmodel

Laadstroom:
AAA: 300mAh (Druppellaadstroom: 30mAh)
AA, mono c, mono d: 800mAh (Druppellaadstroom: 80mAh)
9V: 13mA

Specificaties rechter 4 kanaals lader:

  • Zowel NiCd als NiMH batterijen
  • Geschikt voor: AA, of AAA
  • 4 laadcircuits microprocessor gestuurd
  • Tafelmodel

Laadstroom AAA
1200 mA bij 1 batterij, 600 mA bij 2 batterijen, 400 mA bij 3 batterijen, 300 mA bij 4 batterijen

Laadstroom AA
2000 mA bij 1 batterij, 1000 mA bij 2 batterijen, 668 mA bij 3 batterijen, 500 mA bij 4 batterijen

Bestel oplaadbare batterijen en snelladers eenvoudig en snel via onze webshop